Google's New Campus Plans Revealed

Posted on March 4, 2015

Google's new campus design

Google's plans for a new redesigned headquarters in Mountain View were recently revealed. The futuristic designs show unusual looking open buildings, some of which have public bike paths traveling through them.

Google revealed the design for its sprawling new campus in a blog post that Google calls "Rethinking office space." The designs come from Bjarke Ingels at BIG and Thomas Heatherwick at Heatherwick Studio. The image below shows open buildings, a bike path and some people doing yoga.

People doing yoga at new Google campus


There are no parking lots in the images because they will all be buried underground according to the L.A. Times. This enables Google to make the above ground space more open.

Google says, "The idea is simple. Instead of constructing immoveable concrete buildings, we'll create lightweight block-like structures which can be moved around easily as we invest in new product area."

In addition to having public bike paths running through its campus the company also wants to have retail opportunities for local business, such as restaurants. Google says it is working with the Mountain View City Council on the project and hopes to significantly increase its square footage.

Photos: BIG & Heatherwick Studio